top of page

VÄLKOMMEN TILL ÄSKELUNDA GÅRD

Vi odlar spannmål, potatis och har en småskalig köttproduktion

Självplock potatis

Vad är självplock?
Varje höst har vi självplock på potatis, en trevlig aktivitet för människor i alla åldrar som uppskattar närodlad mat. En del plockar hela årsbehovet av potatis och en del plockar bara för någon vecka eller månad, helt beroende på vilka lagringsmöjligheter man har! 


Vi försöker underlätta så mycket som möjligt för potatisplockarna genom att slå av blasten på potatisen någon vecka innan självplocket så att den inte är i vägen när det är dags att plocka, sen tas potatisen upp med hjälp av traktorn och ligger i fina rader. När man har plockat ihop den potatisen som man vill ha är det bara att vinka till sig den personen som kör fyrhjulingen så kommer han eller hon och hämtar potatisen i landet, väger och kör den till bakluckan på din bil!


Vi har nätsäckar som rymmer 25-30 kilo potatis. Ha gärna med två hinkar att plocka i, en för den potatisen som du vill ha i din säck och en för gröna/oönskade potatisar som ska slängas i trälådorna som står ute i potatislandet.
 

Välkommen!

Tack till dig som kom och plockade potatis även i år. Vi har inget mer självplock detta år, är du intresserad av att köpa potatis så kan du kontakta Kjell på 070 769 86 95. Det kommer fortsatt att finnas påsar med potatis i självbetjäningsboden vid vägen (Äskelunda/Åloppe-korset).

KONTAKTA OSS

Har du några frågor?

Hör av dig på mejl eller fyll i formuläret.

Tack för ditt meddelande, vi återkommer så snart som möjligt!

bottom of page