VÄLKOMMEN TILL ÄSKELUNDA GÅRD

Vi odlar spannmål, potatis och har en småskalig köttproduktion

Självplock potatis

Vad är självplock?
Varje höst har vi självplock på potatis, en trevlig aktivitet för människor i alla åldrar som uppskattar närodlad mat. En del plockar hela årsbehovet av potatis och en del plockar bara för någon vecka eller månad, helt beroende på vilka lagringsmöjligheter man har! 


Vi försöker underlätta så mycket som möjligt för potatisplockarna genom att slå av blasten på potatisen någon vecka innan självplocket så att den inte är i vägen när det är dags att plocka, sen tas potatisen upp med hjälp av traktorn och ligger i fina rader. När man har plockat ihop den potatisen som man vill ha är det bara att vinka till sig den personen som kör fyrhjulingen så kommer han eller hon och hämtar potatisen i landet, väger och kör den till bakluckan på din bil!


Vi har nätsäckar som rymmer 25-30 kilo potatis. Ha gärna med två hinkar att plocka i, en för den potatisen som du vill ha i din säck och en för gröna/oönskade potatisar som ska slängas i trälådorna som står ute i potatislandet.
 

Välkommen!

Vi har haft en bra helg med självplock 11-13/9, trots lite regn på lördagen så har det varit lättplockat i landet. Då det inte är så mycket potatis kvar så kommer vi att ha öppet för självplock endast på lördag 19:e september. Detta är alltså sista tillfället för självplock. Vill du komma innan detta så ring Kjell 0707698695 och bestäm en tid. Alla sorter finns kvar att plocka. Som vanligt så är vi beroende av vädret så titta in här på hemsidan innan du kommer till oss på lördag, om det regnar så har vi troligen stängt eller annorlunda öppettider.

Preliminärt öppet 10-16 på lördag 19:e september.

7 kr/kg

Potatissorter:

King Edward, mjölig

Perlo, fast

Labella, fast (röd)

Med tanke på Covid-19 gäller följande:

  • Kom endast om du är frisk

  • Vi jobbar endast om vi är friska

  • Håll avstånd i potatislandet

  • Vi har handsprit och möjlighet till att tvätta händerna

  • Betala helst med swish. Vi tar kontanter och om det är enda alternativet för dig så håller vi avstånd vid betalningen

  • Om du tillhör riskgrupp och vill plocka helt själv, ring Kjell för att komma överens om en annan tid.


Med sunt förnuft och respekt för varandra är det inga problem att hålla avstånd i potatislandet. 

KONTAKTA OSS

Har du några frågor?

Hör av dig på mejl eller fyll i formuläret.

Tack för ditt meddelande, vi återkommer så snart som möjligt!