Självplock

SJSJÄLVPLOCK POTATIS 2018
Stängt för säsongen. Vi har som många andra haft problem med torka under sommaren, årets potatisskörd var därför mindre än vanligt och tog slut snabbt.

Vad är självplock?

Varje höst har vi självplock på potatis, en trevlig aktivitet för människor i alla åldrar som uppskattar närodlad mat. En del plockar hela årsbehovet av potatis och en del plockar bara för någon vecka eller månad, helt beroende på vilka lagringsmöjligheter man har!

Vi försöker underlätta så mycket som möjligt för potatisplockarna genom att slå av blasten på potatisen någon vecka innan självplocket så att den inte är i vägen när det är dags att plocka, sen tas potatisen upp med hjälp av traktorn och ligger i fina rader. När man har plockat ihop den potatisen som man vill ha är det bara att vinka till sig den personen som kör fyrhjulingen så kommer han eller hon och hämtar potatisen i landet och kör den till bakluckan på din bil!

Vi har nätsäckar som rymmer 25-30 kilo potatis. Ha gärna med två hinkar att plocka i, en för den potatisen som du vill ha i din säck och en för gröna/oönskade potatisar som ska slängas i trälådorna som står ute i potatislandet.

Tips: Ta med en fikakorg!

DSC_0504 DSC_0410 DSC_0417 DSC_0424DSC_0343